Skapelsen dag 6

Gud sade: ”Jorden skall frambringa olika arter av levande varelser: boskap, kräldjur och vilda djur av olika arter.” Och det blev så. Gud gjorde de olika arterna av vilda djur, boskap och markens kräldjur. Och Gud såg att det var gott.

Gud sade: ”Vi skall göra människor som är vår avbild, lika oss. De skall härska över havets fiskar, himlens fåglar, boskapen, alla vilda djur och alla kräldjur som finns på jorden.” Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Härska över havets fiskar och himlens fåglar och över alla djur som myllrar på jorden.”

Gud sade: ”Jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frö i sin frukt; detta skall ni ha att äta. Åt markens djur, åt himlens fåglar och åt dem som krälar på jorden, allt som har liv i sig, ger jag alla gröna örter att äta.” Och det blev så. Gud såg att allt som han hade gjort var mycket gott. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den sjätte dagen.

This entry was posted in Skapelsen.

2 Comments

 1. Helena September 27, 2014 at 10:13 pm #

  Så fint du har gjort! Verkligen stämningsfullt. Dina fotografier är jättefina. Kan man få önska sig förstoringar i julklapp? Har tänkt på det tidigare också.
  Sidan är fin och du har helt rätt i “good enough”… annars kommer man aldrig till skott med någonting. “Den som tänker för länge på nästa steg blir stående med foten i luften”… eller hur det nu heter. 🙂
  Kram till dig, Pappa.

 2. admin September 27, 2014 at 11:08 pm #

  Tack och Kram tillbaka.
  Förstoringar går att ordna.
  Pa